Over Harry's wafelbakkerij : Geschiedenis

1952: Harry’s wafelbakkerij wordt opgericht door Henri Groosman & Joanna Verreth.

Onder het nummer 120.881 wordt de vennootschap ingeschreven in het handelsregister op datum van 5 april 1952. De eerste vestigingsplaats  was de Fort II straat 28 te Wommelgem, nabij Antwerpen. Later verhuisde de bakkerij naar Borsbeek. Het assortiment was beperkt tot hoorntjes ( 3 verschillende grootten) en gezaagde galetten.

1975: Overname

De firma wordt overgenomen door  de Heer en Mevrouw Hoorens,  eigenaars van een koffiebranderij en verschillende tea- rooms. De wafelbakkerij verhuisde naar Handrode.

 

1987: Mevr. Raes neemt de bakkerij over.

De wafelbakkerij wordt overgebracht naar  de Pourbusstraat  22 te Antwerpen ( Zuid). Dubbele waaiers werden opgenomen in het assortiment.      

 1989: De huidige eigenaar, Francis Hendrickx,  neemt Harry’s  wafelbakkerij over.

Omwille van allerlei redenen zijn er nog een vijftal klanten.  Te weinig  om te spreken van een rendabel bedrijf.
Er wordt werk gemaakt om de kwaliteit te verbeteren  en de productiecapaciteit te verhogen. Eveneens wordt het gamma uitgebreid met sigaretten en tulpwafels. Tijdens de wintermaanden worden er suikerwafels gebakken. Stilaan groeit het aantal klanten terug. We richten ons voornamelijk naar de ijssalons die zelf hun ijs bereiden.

1990: Verhuis

Door plaatsgebrek verhuist de bakkerij naar een locatie in de buurt: De Vrièrestraat  16.

1995: Verhuis te Hoboken

Omwille van verder uitbreiding  qua productie, wijkt Harry’s  wafelbakkerij uit naar een pand te Hoboken.

1996: Biscuiterie Bosny wordt overgenomen.

Biscuiterie Bosny produceert op dezelfde wijze koekjes dan Harry’s wafelbakkerij en was gelegen te Niel. De productie wordt overgebracht naar Hoboken.  Roger Bosny  komt in dienst van Harry’s.  Deze overname versterkt de positie van Harry’s wafelbakkerij naar de  kwaliteitsbewuste  ijsbereiders.

1999: Gepersonaliseerd logo

Om terug aan te knopen met de aloude traditie waar de ijssalons  hun  koekjes met  hun logo zelf bakten, wordt er een systeem op punt gezet waardoor Harry’s ijskoekjes met het  gepersonaliseerde logo van de klanten  kan aanbieden volgens de aloude werkwijze.

2006 : Kwaliteitscertificaat

We behalen ons Fedis Food Standard for SME  Certificat


2007: De productie van suikerwafels en deegbollen wordt stopgezet.

Om nog meer aandacht te kunnen besteden aan het bakken van de ijsroomwafels.

2010: Nieuwe export

Door een gestage groei  worden er momenteel op meerdere ovens lekkere ijsroomwafels gebakken volgens het oorspronkelijke recept . Er wordt geëxporteerd naar Nederland, andere Europese landen en  zelfs naar de USA.

2017: IFS Global markets Food

We behalen ons IFS Global markets Food certificaat ( vervanging van het Fedis Food certificaat)

2021: HIB-Label

We ontvangen de erkenning van het HIB-label : Handmade in Belgium